Core stability = rompbalans

Wanneer ruiter en paard een goede core stability, oftewel rompbalans hebben, dan werken de buik- en rugspieren goed samen en zijn ze sterk genoeg om een goede balans te houden en krachten over de brengen op de benen.

Verminderen van blessures!

Er zijn verschillende oefeningen om de core stability van jezelf en jouw paard te verbeteren. Met je paard kun je dit o.a. oefenen d.m.v. grondwerk en bij jezelf d.m.v. diverse oefeningen op een mat. Core stability oefeningen hebben allemaal te maken met coördinatie. Want als je een goede coördinatie hebt, dan ben je je bewust van je lichaam en voel je goed wat je met je lichaam doet in allerlei situaties. Je kunt je voorstellen dat op deze manier ook de kans op blessures afneemt!

Goede voorbeelden

Hetzelfde geldt voor topsporters. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Charlotte Dujardin dan heeft zij een perfecte core stability. Zij blijft ten alle tijden kaarsrecht boven haar paard zitten. Wat het paard ook doet. Core stability is dus onmisbaar als je paard rijdt!

 Oefenen maar!

Gelukkig zijn al meer paardeneigenaren zich bewust van het feit dat zowel zijzelf als hun paard een goede core stability nodig hebben om goed te kunnen presteren. In de video boven aan deze blog van ons wat leuke oefeningetjes om een begin te maken met jullie gezamenlijke core stability.

Extra voor je paard: Ben je al een pro in dit soort oefeningen bekijk dan eens deze facebook pagina van de Duitse paardenfysiotherapeut John Fernand Marti bomvol gave oefenparcoursen!

 

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs en ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

*Videoblog* Core stability van ruiter en paard.. Wat is dat eigenlijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *