Worden mijn sessies vergoed?

Dat hangt af van jouw verzekeringspakket en de verzekering van je paard. Kijk voor verdere informatie op de pagina vergoedingen of raadpleeg de polis van jouw verzekering.

Heb ik een verwijsbrief nodig voor mijzelf of mijn paard om mij aan te melden bij Fit4Riding?

Nee, dit is niet noodzakelijk. Wel kan het ons nuttige informatie geven als er bijvoorbeeld eerder onderzoek is gedaan zoals foto’s, scans, echo’s etc.

Hebben de sessies van Fit4Riding invloed op het eigen risico?

Ruiter: nee
Paard: nee

Zit ik vast aan een lange behandelreeks?

Nee, er wordt altijd in overleg met jou bepaald welk pakket, of welke losse sessies jij bij ons afneemt. We kijken daarbij naar ons advies, jouw budget en jouw hulpvraag.

Hoe verloopt de betaling?

De betaling van losse sessies gebeurt ter plaatse per PIN. De betaling van pakketten en clinics gebeurt per overboeking d.m.v. een factuur.

Hoe maak ik een afspraak?

Bel ons via een van de telefoonnummers op onze contactpagina, of stuur een email naar info@fit4riding.nl.

Wat neem ik mee bij de eerste afspraak?
  • Ruiter:
    in de praktijk: identiteitsbewijs, nauwsluitende kleding, handdoek, evt uitslag van eerdere onderzoeken en/of een verwijzing van je huisarts.
    te paard: veiligheidscap en nauwsluitende bovenkleding.
  • Paard: eventuele uitslag van eerdere onderzoeken
Krijg ik huiswerk-oefeningen?

Ja, voor zowel oefentherapie voor ruiters als fysiotherapie voor paarden worden vaak huiswerk-oefeningen meegegeven. Dit is de enige manier waarop de therapie zo snel mogelijk effectief kan zijn.

Mijn paard mankeert niets. Dan heeft hij geen behandeling nodig toch?

Zoals elk mens is ook een paard nooit helemaal in balans. Dit merk je als ruiter niet altijd aan je paard. Daarnaast kijken wij van Fit4Riding ook naar de wisselwerking tussen jou en je paard, wat de behandeling complexer maakt. In veel gevallen is het verstandig om eventueel beginnende klachten of blokkades vroegtijdig op te lossen. Een halfjaarlijkse check-up is daarom zeker aan te raden.

Als mijn paard onderzocht of behandeld wordt, mag ik dan van te voren rijden?

Het liefst behandelen we het paard ‘droog’ dus zonder dat deze van te voren werk heeft geleverd. Ook kan het voorkomen dat een behandeling gedeeltelijk onder het zadel uitgevoerd wordt, dan maakt het natuurlijk niet uit of je al aan het rijden bent of niet. Dit wordt afgesproken met de behandeld therapeut.

Als mijn paard behandeld is, mag ik de volgende dag dan weer rijden?

Dit hangt van de behandeling af. De therapeut zal met jou afspreken wat je de dag na de behandeling het beste kunt doen met je paard.

Hoe lang duren sessies van ruiters en paarden gemiddeld?

Sessies duren gemiddeld 45-60 minuten, zowel voor ruiters als voor paarden. Het hangt er geheel vanaf wat er op dat moment behandeld wordt en hoe dit verloopt. Soms kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het paard niet voldoende mee werkt, sessies kunnen dan ook wat uitlopen. Wij vinden het vooral belangrijk om een sessie uit te voeren waar jij en je paard echt iets aan hebben.

Hoeveel behandelingen hebben ik of mijn paard nodig?

Dit is niet van te voren te zeggen. Op deze vraag kunnen wij pas antwoord geven als we jou en je paard hebben onderzocht. Dit komt omdat alle paarden, personen, klachten en aandoeningen verschillend zijn en dus ook een verschillende aanpak vragen.

Behandelen jullie de ruiter meer te paard of meer in de praktijk?

Dit is erg verschillend en hangt af van de klacht of het probleem waar de ruiter mee komt. Over het algemeen worden de te leren vaardigheden wel eerst in de praktijk (o.a. op de Balance Coach) aangeleerd voor we ze te paard gaan toepassen.

Heb je een andere vraag die je niet in deze lijst of op de site hebt kunnen vinden? Mail deze dan naar info@fit4riding.nl en wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.