Wat zeggen anderen over Fit4Riding?

Galopperen

Ik had moeite om goed mee te bewegen tijdens de galop. Ik had al een keer een zitles ergens gedaan. Dat hielp wel een beetje, maar niet genoeg. Of eigenlijk helemaal niet. Het lukte me niet om goed te blijven zitten en ik merkte dat ik steeds meer last van mijn rug kreeg na het rijden.
Toen ik de site van Fit4Riding zag, wist ik meteen dat ik eens wilde kijken of Angelique me zou kunnen helpen. Dat bleek een goede zet! Angelique stelde heel vlot een diagnose en gaf me een paar oefeningen om mijn onderrug soepeler te maken en om meer balans te krijgen. Ik ben een keer of zes bij Angelique geweest en ben bijzonder blij met het resultaat. Door de oefeningen is mijn rug veel soepeler geworden en wordt mijn balans steeds beter. Het galopperen gaat zo veel beter….dit had ik veel eerder willen doen. Veel dank dus, Angelique voor je deskundige en prettige hulp!

Annemiek

Bedankt!

Ik ben via Facebook terecht gekomen bij Angelique en wat heeft die mij geholpen!
Voor de opleiding instructrice paardrijden gehandicapten moet je een rijtest doen. Dit betekende dat ik op korte termijn mijn hele rijden moest verbeteren, mijn grootste punt was mijn balans. Met verschillende oefeningen heeft Angelique mij geholpen om op het paard en daarnaast oefeningen te gaan doen om te verbeteren. Daarnaast heeft ze me ook nog geholpen met een groot deel spanning. De uitslag van de test is er nog niet, maar ik heb zoveel geleerd in korte tijd dat ik iedereen wil aanbevelen om langs te gaan!

Marjolein

Weer pijnvrij rijden

Via een stand op Equiday kwam ik een paar maanden geleden op het spoor van Hippische Sport Oefentherapie. Via internet was Angelique toen snel gevonden en een afspraak gemaakt. Na maanden van pijn in mijn liezen bij het rijden en talloze dry-needling behandelingen ( die wel hielpen, maar de oorzaak niet aan pakten) had ik bij het intake gesprek al een goed gevoel van vertrouwen in een goede afloop. Ik leerde oefeningen, die ik thuis dagelijks kon doen. Er kwamen steeds wat oefeningen bij, zodat het ook makkelijk te onthouden was, en door deze elke dag 10-15 minuten te doen ben ik grotendeels van de pijn af en heb ik ook geen dry-needling meer nodig gehad.
Wel is het zo dat een deel van mijn klachten komt door mijn houding in het zadel, een nieuw zadel is dus ook in bestelling, maar ondanks dat ik nog steeds op mijn oude zadel rijd, kan ik gewoon doorgaan met mijn lessen en buitenritten en krijgt mijn paard de beweging die ze nodig heeft. Als mijn nieuwe zadel geleverd is komt Angelique op locatie langs om ons, als combinatie , verder te begeleiden.
Ik ben ontzettend blij met Angelique en HSO, durf er nu ook weer van uit te gaan dat het helemaal goed komt met paardrijden ( en dat is even wel heel anders geweest). Ik heb voldoende handvatten gekregen om zèlf te zorgen dat ik in staat blijf om te rijden en dat voelt heel prettig!

Marianne

De combi-clinic gaf ons precies de handvatten die we zochten

De combi-clinic in Middenmeer was een hele goede duidelijke (niet zweverige ūüėČ ) middag. Echt met het doel waarvoor we kwamen . Het gaf ons precies de handvatten die we zochten en deze clinic geeft zeker (meer) inzicht in je zit en het lichaam van je paard. Samen moet je het doen en dan is het vooral fijn dat je ook de kennis krijgt hoe JIJ je paard kan helpen om beter te worden. Dat was onze insteek en het heeft ons wel weer een stuk verder gebracht in deze.

Fam. Plaatsman

Door deze combinatie van Rianne en Angelique en de juiste instructrice ben ik weer heerlijk aan het rijden en genieten met mijn paard!

Ik heb zelf vaak last van mijn lijf omdat ik fibromyalgie heb. Hier voor ben ik meerdere keren bij Angelique (Oefentherapeut voor ruiters) geweest. Ook heb ik heel veel moeite heb met met ontspannen van vooral mijn schouders, waardoor ik veel vastzet in mijn lijf en tijdens het rijden. Ook heb ik veel moeite met het rijden op de linkerhand. Angelique zag meteen het probleem. Doordat ik er bewust van werd begon Tarina te ontspannen en gelijk al merkte ik groot verschil. Echt geweldig! Nu ben ik veel aan het oefenen met datgene wat ik van Angelique mee heb gekregen qua training en oefeningen. Ik ben heel blij dat ik nu al zo snel weet waar het probleem ligt. Daarom vind ik het super om de hulp van Angelique in te schakelen omdat zij altijd direct het probleem waarneemt en je altijd op de juiste manier die persoonlijk bij jou past kan helpen.
Rianne (fysiotherapeut voor paarden) is nu ook paar keer bij mijn paard Tarina geweest vanwege problemen in haar lijf. Dit uitte zich door narrig gedrag en uiteindelijk er echt keihard van door schieten. Dat was voor mij de waarschuwing dat er wat aan de hand was omdat zij dit nooit zomaar zou doen. Rianne heeft haar echt helemaal van top tot teen onderzocht en zo kwam er uit dat zij inderdaad wat problemen had in haar lijf waardoor zij dit gedrag vertoonde. Rianne heeft haar nu 3 x behandeld en het is echt ongelooflijk hoe zij nu opgeknapt is. We hebben samen met Rianne en mijn instructrice besproken over hoe te trainen. Rianne kon nu na de laatste keer echt zoveel verbetering zien! Na de behandelingen danste ze gewoon tijdens het longeren, zo los liep ze door haar lijf! Ook ziet ze er al veel beter uit qua bespiering en glans. Je kunt goed zien dat Tarina echt veel beter in haar vel zit.
Ik ben echt heel blij met deze dames vooral omdat ze je de goede tips en adviezen geven en ze je altijd direct helpen. 
Door deze combinatie van Rianne en Angelique en de juiste instructrice ben ik weer heerlijk aan het rijden en genieten met mijn paard i.p.v. met de angst erop te zitten of ze er niet keihard vandoor zal gaan.
Syl

Topper!! Deskundig, fijn en snel om mee te kunnen schakelen

Anderhalf jaar terug ben ik met Rianne in contact gekomen voor een algehele check voor mijn paard.
Ik heb zeer deskundig en fijn advies kregen om mijn paard nog beter en fijner te krijgen in haar lijf.
Helaas is een paar maanden later mijn paard geblesseerd geraakt en heeft Rianne geholpen om haar lijf los te houden.
Met vragen kon ik altijd bij haar terecht en als het niet goed voelde stond ze dezelfde week nog op de stoep.
Erg fijn om zo te kunnen schakelen en als ik een video stuurde kreeg ik bijna meteen reactie.
Niet alleen zelf keek ze ernaar, maar ook overlegde ze met andere fysiotherapeuten.
Om een lang verhaal kort te houden, ze is een topper!! En zou haar aan iedereen aanraden.

Carolien

Fijne jaarlijkse check en hulp bij passen zadel

Ik heb de hulp van deze dames ingeschakeld omdat ik graag een algehele check voor mijn 20- jarige merrie wilde.
Rianne heeft deze dienst geboden en mijn paard volledig nagekeken. Gelukkig bleek mijn paard in goede conditie te zijn en geen grote problemen te hebben. Met wat oefeningen, bijvoorbeeld balkjes draven en buikspieroefeningen, kan ik zelf aan de slag.

Daarnaast heeft Rianne mij geholpen bij het uitzoeken van een zadel. Een zeer waardevolle aanvulling voor mij!

Elles

Ik bleek een kromming in m’n rug te hebben waardoor ik te veel op links zat

Ondanks het vele oefenen wat ik deed op m’n paard Martsje, was op de rechterhand rijden altijd een uitdaging. Het was lastig om op de volte te blijven en niet een eivormig figuur te rijden. Met behulp van Angelique zijn we naar mijn houding gaan kijken. Ik bleek een kromming in m’n rug te hebben waardoor ik te veel op links zat waardoor ik Mats meer naar buiten duwde. Door meer bewust te zijn op m’n houding en m’n rechterbeen wat langer te houden gaat het stukken beter. Door oefeningen die ik heb geleerd van Angelique op en naast m’n paard te doen werken we aan een betere samenwerking. Ik heb er veel baat bij!

Sandra

Wat nog geen enkele instructrice wist op te lossen, was de pijn in mijn heup die ik had na het rijden

Al jaren heb ik paardrijles met onze haflinger Honola, maar wat nog geen enkele instructrice wist op te lossen was de pijn in mijn heup die ik had na het rijden. Via een kennis kwam ik in contact met Angelique en ben ik voor een intake gesprek bij haar in de praktijk geweest. Ik ben daar uitgebreid onderzocht en ik kreeg een aantal oefeningen mee om dagelijks thuis te gaan doen. Daarnaast is ze een aantal keer bij ons op stal geweest. Tijdens deze sessies moest ik rijdend op Honola oefeningen doen en gaf zij advies over mijn houding en zit. Ook liet zij mij d.m.v. film opnames, die zij had gemaakt tijdens mijn rijden, zien waar mijn probleem zat. Ik ben nu veel bewuster van mijn houding en zit en mijn klachten zijn veel minder. Ook Honola heeft er baad bij gehad, ze ging veel makkelijker lopen en ontspant nu veel sneller. Ik raad het iedere ruiter aan om eens door een oefentherapeute van Fit4Riding naar je houding en zit te laten kijken, er valt op dit gebied nog veel winst te behalen.

Lilian

Ondanks dat mijn merrie niet de makkelijkste is, wordt ze geweldig behandeld

Rianne is een top fysiotherapeute!
Ondanks dat mijn merrie niet de makkelijkste is, wordt ze geweldig behandeld. Rianne neemt alle tijd en geeft super adviezen en opbouw schema’s!

Melanie

Zo lekker als die dag had ik daarvoor nog nooit gereden!

De dag na het onderzoek van Iris ging het rijden echt super! Zo lekker als die dag had ik daarvoor nog nooit gereden! Lichtrijden ging ook veel beter. Ik ben helemaal blij! Tijdens het rijden hield ik altijd mijn hoofd- en schouders scheef. In het onderzoek en de behandeling bij Iris heb ik geleerd om mijn schouders en hoofd stil te kunnen houden terwijl mijn onderrug beweegt en hoe ik mijn scheefheid kan corrigeren. De truc is blijkbaar dat ik mijn linkerbeen ontspannen moet laten hangen, als ik dat doe kan ik mijn hele linker kant meer ontspannen.

Annemarie