Ons team

Los van elkaar behandelden en trainden wij ruiters óf paarden. Maar er ontbrak altijd een schakel. Tenslotte trainen we een combinatie en niet alleen een ruiter of een paard. Toen wij elkaar in 2015 tegenkwamen op een cursus voor ondernemerschap viel alles op zijn plek. Therapie voor ruiter én paard!

Wij hebben Fit4Riding opgericht, want onze kracht zit in de combinatie!

Angelique den Ouden

Hippische Sport Oefentherapeute

Lees meer

Rianne Engel

Dierenfysiotherapeute

Lees meer

Erkende therapeuten

Oefentherapie

Onze oefentherapeut Angelique heeft Oefentherapie Cesar-Mensendieck gestudeerd (HBO opleiding 4 jaar), is lid van de VVOCM: Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Vanwege deze registratie wordt therapie vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. De beroepsvereniging waarborgt ook de kwaliteit binnen de beroepsgroep d.m.v. bijscholingen. Daarnaast is zij aangesloten bij het HSO: Landelijk Netwerk voor Hippische Sportoefentherapie.

Dierfysiotherapie

Rianne is aangesloten bij De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Dit is de belangenvereniging van dierenfysiotherapeuten. Dierenfysiotherapeuten zijn in beginsel humane fysiotherapeuten (HBO opleiding Fysiotherapie 4 jaar), met als specialisatie fysiotherapie bij dieren (post-HBO opleiding 2 jaar). Indien een dierenfysiotherapeut aangesloten is bij deze vereniging wordt kwaliteit gewaarborgd d.m.v. bijscholingen en worden behandelingen voor de dieren mogelijk vergoed vanuit een aanvullende verzekering.