Waarom Fit4Riding?

Toen ik 9 jaar was ben ik besmet met het paardenvirus. Op de manege begonnen, waarna diverse bijrijdpony's en paarden de revue passeerden. Op dit moment rijd ik een Westfaler merrie (v.Roman Nature) die Z1 heeft gelopen, een mooi leerpaard dus!
Vlak voor ik aan mijn HBO opleiding tot Oefentherapeut Cesar-Mensendieck begon, ben ik een tijdje noodgedwongen gestopt met rijden wegens nekklachten. Ik miste het rijden enorm, en na een tijdje vroeg ik me af of ik misschien wel nooit meer pijnvrij zou kunnen paardrijden...
Met de begeleiding en behandeling van een Oefentherapeut en later met de inzichten die ik tijdens mijn opleiding kreeg, heb ik mijn klachten onder controle kunnen krijgen en ben ik weer gaan paardrijden. Ook mijn rug blijft een aandachtspunt, waardoor ik zonder de juiste training niet pijnvrij zou kunnen paardrijden.
 
Als Oefentherapeut ben ik opgeleid tot specialist op het gebied van houding en beweging. Omdat ik er van overtuigd was dat deze kennis perfect toe te passen is in de paardensport, ben ik me gaan specialiseren in ruiters. Want hoe gaaf is het om van je hobby je werk te kunnen maken?
 

Begeleiden van ruiters zonder klachten

Naast het werken met ruiters met klachten, geniet ik ook van het werken met ruiters zonder klachten. Samen met hen probeer ik door kleine of grote correcties aan de houding en beweging er aan te werken om de bewegingen en hulpen zo klein en makkelijk mogelijk uit te laten zien. Dit is niet alleen fijn voor je lichaam, maar komt ook je cijfers op wedstrijd ten goede! Ga jij samen met mij de uitdaging aan?

Ik gun het iedere ruiter om zonder pijn- of beperkingen te kunnen paardrijden. Daarom vind ik het geweldig om je te laten zien dat je met kleine aanpassingen in houding en beweging, en het op de juiste manier trainen van je eigen lichaam in korte tijd ontzettend veel vooruitgang kunt merken!

Achtergrond 

Sinds 2012 werk ik als Oefentherapeut Cesar-Mensendieck en Hippische Sportoefentherapeut. Eerst waarnemend in diverse praktijken, en sinds 2014 in mijn eigen praktijk in Gezondheidscentrum Bolsward. Met de start van Fit4Riding kwam hier nog een praktijkruimte bij in Paardenkliniek Hollands Kroon.
 

Opleiding

  • HBO Oefentherapie Cesar-Mensendieck
  • Hippische Sportoefentherapie
  • Post-HBO Kinderoefentherapie

Nascholing

  • Training Balance Coach
  • Adem en ontspanning (gericht op patiënten met hyperventilatie-, stress-, ademhalings- en spanningsklachten) 
  • Slaapslim (behandeling voor mensen met slaapproblemen)
  • Stress- en timemanagement
  • Fibromyalgie
  • Triggerpointtherapie/triggerpointcoach

Aangesloten bij

Erkend Oefentherapeut

Onze oefentherapeutes Angelique en Iris hebben beide Oefentherapie Cesar-Mensendieck gestudeerd (HBO opleiding 4 jaar), zijn lid van de VVOCM: Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Vanwege deze registratie wordt therapie vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. De beroepsvereniging waarborgt ook de kwaliteit binnen de beroepsgroep d.m.v. bijscholingen. Daarnaast zijn onze therapeutes aangesloten bij het HSO: Landelijk Netwerk voor Hippische Sportoefentherapie.

Iris helpt Angelique en Rianne tijdens de Combi Clinics.