Krijg ik de behandelingen voor mijzelf of mijn paard vergoed?

Oefentherapie Ruiter

Ja!

Als jij een ruiter bent met klachten kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van onze sessies. Hoe mooi is dat!?

Fit4Riding werkt zonder contracten met zorgverzekeraars. Waarom? dat lees je hier.

Dit houdt voor jou in dat, indien je voldoende aanvullend verzekerd bent, je +/- €50 voor intake & onderzoek (oftewel de clinic) en +/- €20 per vervolgsessie vergoed krijgt. Hoeveel je precies vergoed krijgt is afhankelijk van je gekozen zorgverzekeraar en aanvullende verzekeringspakket. 

Dus... check de polisvoorwaarden van je verzekering  en je bent klaar om Fit4Riding te worden!

Fysiotherapie Paard

Ja!

Het kan raadzaam zijn om ook je paard te verzekeren voor ziektekosten. Er zijn namelijk verzekeringen die dierfysiotherapie vergoeden vanuit een aanvullende verzekering. Net als bij oefentherapie voor de ruiter worden de kosten van de sessies fysiotherapie paard gedeeltelijk vergoed.

Kijk in de polisvoorwaarden van jouw verzekering voor meer informatie.

Omdat wij erkende therapeuten zijn kan therapie vergoed worden!

Oefentherapie

Onze oefentherapeutes Angelique en Iris hebben beide Oefentherapie Cesar-Mensendieck gestudeerd (HBO opleiding 4 jaar), zijn lid van de VVOCM: Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Vanwege deze registratie wordt therapie vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. De beroepsvereniging waarborgt ook de kwaliteit binnen de beroepsgroep d.m.v. bijscholingen. Daarnaast zijn onze therapeutes aangesloten bij het HSO: Landelijk Netwerk voor Hippische Sportoefentherapie.

Dierfysiotherapie

Onze dierenfysiotherapeut Rianne is aangesloten bij De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Dit is de belangenvereniging van dierenfysiotherapeuten. Dierenfysiotherapeuten zijn in beginsel humane fysiotherapeuten (HBO opleiding Fysiotherapie 4 jaar), met als specialisatie fysiotherapie bij dieren (post-HBO opleiding 2 jaar). Indien een dierenfysiotherapeut aangesloten is bij deze vereniging wordt kwaliteit gewaarborgd d.m.v. bijscholingen en worden behandelingen voor de dieren mogelijk vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Hoe verloopt de betaling dan?

Je betaalt ons als klant direct voor de geleverde dienst en hierover ontvang je een factuur die je zelf kan indienen bij de zorgverzekeraar. Je bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de betaling en vergoeding door de zorgverzekeraar.