Heb jij problemen met doorzitten?

Vind je het ook zo moeilijk om al die tips om beter te kunnen doorzitten op een goede manier en op het juiste moment toe te passen?

De belangrijkste fout waardoor het doorzitten wordt bemoeilijkt is ons continue denken. Denken aan wat je allemaal moet doen om goed te kunnen doorzitten blokkeert een ontspannen soepel meeverend lijf. Tevens zie ik bijna altijd als de ruiter zo zijn best doet dat de ademhaling wordt vastgezet en dan kan ik je het volgende zeggen; dan lukt het soepel doorzitten nooit.

Misschien dat de volgende oefening jou wel kan helpen!

Je kunt de oefeningen eerst doen als je paard stil staat en daarna in stap, draf en galop toe gaan passen.

1: Ga met je aandacht naar je bekken en stel je voor dat je bekken een grote ruime kom is met daarin een sinaasappel.

2: Uit deze sinaasappel groeien wortels die via jouw benen en die van jouw paard de grond in groeien. Via die wortels voel je een fijne, stevige verankering met de grond.

3: Tijdens de inademing haal je zuurstofrijke lucht vanuit de grond via de wortels omhoog. Tijdens de uitademing laat je de lucht via de wortels weer de grond in vloeien. Zo krijg je een doorstromende beweging zonder dat je iets aan je ademtempo of ademdiepte gaan veranderen.

Wij zijn erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen na het doen van deze oefening. En vooral hoe gaat het doorzitten nu, is er iets veranderd?

Succes met oefenen!

 

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs en ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Hoe 1 ademhalingsoefening jouw doorzitten aanzienlijk kan verbeteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *