Ik kan niet slapen

Ik lig in bed en staar naar het plafond.

Ik pieker.

Want morgen heb ik een spannende dressuur wedstrijd. Ik heb maandenlang getraind, van alles aan de kant gezet om zo goed mogelijk te kunnen oefenen. Ik wil zo graag morgen een ontspannen proef kunnen rijden. Maar kan ik morgen nog wel goed ontspannen? En wat als mijn paard weer spanning heeft, omdat ik het heb, en wat als hij er zoals in de laatste wedstrijd weer vandoor gaat?

Kortom ik maak me zorgen. Want als het hier al niet lukt, op mijn eigen manege hoe moet het dan verder?

Maar goed.

Ik moet slapen. Want rust is zo belangrijk om morgen zo ontspannen mogelijk mijn wedstrijd in te kunnen gaan. En…. ik kan niet slapen.

 

Wat kun je doen?

Je kan dan de volgende ontspanningsoefening gaan doen:

  1. Sluit je ogen en voel je contactpunten met je matras en je kussen.
  2. Stel je dan een situatie voor uit je verleden waarin je je volkomen ontspannen en prettig voelde. Ga na welke beelden dit bij je oproept, welke geluiden je hoort, wat je proeft, ruikt en voelt (bijvoorbeeld de warmte van de zon)
  3. Daarna zeg je tegen jezelf “Ik ben rustig, ik ben rustig, ik ben volkomen rustig, ik ben volkomen rustig, rust.
  4. Hierna voel je de warmte en de zwaarte van je lijf en voel je nogmaals hoe je ligt.

Heb een goede nacht! Zzzzz

Ps: Ben jij een echte piekeraar ’s nachts? Houdt dan overdag een piekeruur met jezelf, waarin je naar harte lust mag piekeren. Dit scheelt een heleboel gepieker ’s nachts.

 

 

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs en ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Niet kunnen slapen voor je wedstrijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *